Hövding Egil av Svedsheden

En gammal man som var hövding i svedsheden

Description:

En man, ca 70 år gammal med grått, medellångt hår och blåa ögon. strax över 180cm i längd och ganska smal. Rör sig sällan från sitt hem utan brukar sitta i sin plädklädda stol i stora salen, iklädd fina kläder och med ett spjut nära tillhands.

Bio:

Det är allmänt känt, av folk bekanta med Svedsheden, att Hövding Egil intog sin position med våld för ca 50 år sedan och att han skydde magi som pesten.
Men något som var mindre känt, och få känner till än är att han själv var utövare av konsten.
I decennier samlade han på sig de magiker som vågade sig in i byn. Tillfångatog dom och tvingade dom stanna kvar för att ta hand om annan ohyra på ett “bekämpa eld med eld” typiskt vis.
De som lydde honom levde väl nog, men de som försökte fly eller hugga honom i ryggen blev öppet avrättade för att avskräcka betéendet.
Så pågick det under en lång tid. Inte många av hans magiker-slavar klarade sig särskilt länge och Egil lyckades hålla uppe ridån.
Men så en dag tappade han kontrollen. Hans magiker grupp tycktes ha bestämt sig för att göra uppror när de gett sig på några av byns vakter. Egil tyckte det var synd på de som känat honom så väl och ville inte göra sig av med dom allihop på en gång, så istället för att direkt avrätta dom slängde han dom i fängelsehålan så han kunde komma på ett lämpligt straff under tiden, men redan samma kväll hade dom lyckats fly genom en hemlig tunnel i fängelsehålan. Egil var orolig över att dom skulle gå och ta hjälp från byborna som varit emot magiker utrotningen för så många år sedan. De och deras familjer som blivit bannlysta till en gammal förfallen del av staden. Han förberedde sig så gott han kunde. Han insåg att han inte kunde vara till mycket nytta i strid själv då han inte kunde bryta sin charad och använda magi, så han kallade efter så många vakter som möjligt att vaka runt hans hem och stå med honom i stora salen. Han underskattade dock sina motståndare som var många gånger mer aggresiva i sitt anfall än han räknat med. De kom samma väg som de tidigare flytt och stormade in i stora salen från källaren. De vakter han placerat hos sig räkte inte till för att stoppa upprorsmakarna, även utan hjälp från byborna. Ett par av dem lyckades tränga sig förbi vakterna och nå fram till Egil. De började direkt svinga efter honom, och utan mycket till försvar fick han panik över händelsen och blev desperat. Han insåg att han var tvungen att släppa sin charad för att överleva. Som han samlar sin energi utbryter han “Ni ska respektera mig!!!” varpå han sänder fram en åskstöt från sina händer, så kraftfull att den med ens elektrifierar en av inkräktarna som faller död till golvet, svartbränd av den starka energin. Tyvärr var det försent för Egil som redan var utmattad och sårad. Han får ytterliggare ett hugg mot sig och faller till golvet.
Tutligt nog för honom har hans erövrare inte beslutat att döda honom, än. De lindar om hans skador och när han vaknar upp får han en idé! Han ljuger. Låtsat vara omedveten om vad han har gjort. Han lyckas spela så bra att dom andra tror honom. De låser in honom på hans rum över natten, instängd med Silas, som ska hålla ett öga på honom. Men under natten lyckas han göra ett hål i väggen så han kan ta sig ut, och han tar Silas med sig. Hans rebeller söker efter dom försvunna två och finner i alla fall Egil ett par dagar senare. Han tycks helt ha släppt ridån för vem han är och uppenbarar sig i en gammal ruin där han gillrat en fälla åt dom. Han har ett flertal följare med sig och känner sig självsäker nu när han inte behöver hålla tillbaka och en av dom, Silas, är ur bilden. Dom har dock en ny anhängare, och än en gång har han underskattat sina motståndare. Efter en hård strid faller tillslut Egil till marken. Gruppen gör inte om samma misstag igen. Denna gång avslutar de honom. Egils terrorvälde är över.

Hövding Egil av Svedsheden

Nekromantikerns skuggor Der_Metzgermeister Der_Metzgermeister